Miten tuotetaan töitä työmaalla?

19.05.2023

Kaksi ihmistä, joista toinen tekee asian 6 tunnissa ja toinen tekee 10 tunnissa. Kumpi on tehnyt kovemmin töitä? Suomessa kuulee liian usein kommentteja: " Tulipa tehtyä kovasti töitä". Haetaanko tässä sympatiaa vai jotain statusta? Mielestäni haluaisin kuuluu ensimmäiseen ryhmään, joka tekee asian 6 tunnissa. Tällöin on tehty asia todennäköisesti fiksummin tai vähintään eri tavalla. Millä tavalla saisimme muutettua mentaliteetin "suo, kuokka ja Jussi" -jutusta, että "tästä se lähtee prkl"?

Hallitusneuvotteluiden infotilaisuuksissa tulee esille tehostamiseen ja kustannussäästöihin liittyen, että asiat pitää tulevaisuudessa tehdä fiksummin vähemmällä väellä. Fiksummin tekemisen suoranaiset säästöt tulee niin työntekijöille kuin työnantajille. Pystytään kohdistamaan enemmän resursseja niin asioihin, jotka oikeasti ovat merkityksellisiä, tarpeellisia ja tuottavia. Tämä vaatii syvempää empiiristä ja akateemista tietämystä sekä osaamista. Kaikkihan osaavat touhuta juttuja ja kaikki saadaan kyllä valmiiksi.

Rakennustyömaiden työajasta 40-60 % on tehokasta useiden tutkimusten mukaan. Kahdeksan tunnin työpäivän aikana siis 3.2-5.4 tuntia työpäivästä on tehokasta työntekoa. Näiden muutamien tehokkaiden tuntien aikana tekemällä kovemmin töitä on haastavaa kasvattaa tuottavuutta vaan on alettava tekemään fiksummin, jotta työmailla tehoton työaika saadaan pienennettyä.

KemRak Oy ei pysty vastaamaan tarpeisiinne, että tehdään kovasti töitä vaan siihen, että tehdään fiksummin. Fiksummin tekeminen vaatii vähintään osaamisen ylläpitämistä ja todennäköisesti osaamisen kehittymistä. Työskennellään tulevaisuudessa fiksummin eikä kovasti. Säästetään näin resursseja muihin asioihin tuottavuuden parantamiseksi.

-Janne-

KemRak Oy 
040-581 6854
janne.hytinkoski@kemrak.fi
Y-tunnus: 3349243-5 
Luo kotisivut ilmaiseksi!